Redöny vezérlés

redony_vezerles.pngAz elektromos redőnyök automatikus vezérlése jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé otthona számára, optimalizálva a belső hőmérsékletet a külső körülmények és a helyiség használata alapján. A rendszer figyelembe veszi a külső hőmérsékletet, a napfény intenzitását, és a lakók jelenlétét, így a redőnyök helyzete mindig az ideális belső hőmérséklet és világítási szint elérését szolgálja. Ez az intelligens szabályozás nem csak a kényelmet növeli, hanem jelentősen csökkenti az energiafogyasztást is, mivel kevesebb hűtésre vagy fűtésre van szükség.

Energia hatékonyáság hasznos kiegészítője a motoros redőny, ennek vezérléséhez készítettünk egy olyan modult ami a wifi jelenlét érzékeléssel, a külső fényerő és a külső-belső hőmérséklet figyelembe vételével automatizálja a redönyök vezérlését, hogy azok a legnagyobb energia hatékonyság mellet a lehető legkevésbé zavarja az életünket.

Ami kell hozzá:

1. Domoticz

2. Redönyvezérlő kapcsoló (Athom Tasmota vagy Shelly 2.5 (tasmota flash))

3. Külső fényérzékelő

4. Külső belső hőmérő

 

A rendszer automatikusan az aktuális évszakhoz és hőmérsélethez alkalmazkodva engedi le, húzza fel teljesen vagy részlegesen a motoros redőnyt. A jelenlét érzékeléssel jelentősen eltérő működési modellt követ a rendszer, ha nincs otthon senki akkor teljes zárrással vagy nyítással "óvja" a kivánt belső hőmérsékletet, ha jelen van valaki akkor ha van kűlső fény akkor azt részleges nyitással biztosítja az ember számára, ha nincs akkor természetesen a teljes zárással, nyitással ígyekszik tartani a belső célhőmérsékletet.

Az oldalt üzemelteti: Szélessáv Közhasznú Alapítvány