Napkollektor vezérlés

vacuum_tube_solar_collector.jpegKeringtető szivattyú vezérlése: A vezérlő figyeli a hőmérsékletet a napkollektor és a HMV tartály közötti hőcserélőnél. Ha a tartály hőmérséklete 2 fokkal meghaladja a napkollektor hőmérsékletét, a vezérlő bekapcsolja a keringtető szivattyút. Ez biztosítja a hőáramlást a napkollektor és a tartály között, hogy a napenergiából minél több melegvíz álljon rendelkezésre.

Elektromos fűtőpatron vezérlése: Ha a HMV tartályban van elektromos fűtőpatron, a vezérlő lehetővé teszi annak vezérlését. Amikor a tartály hőmérséklete az előre beállított alsó határérték alá csökken (általában 5 fok), a vezérlő bekapcsolja a fűtőpatront. Ez fagyveszély elkerülését szolgálja, biztosítva a megfelelő hőmérsékletet a tartályban.

Fűtőpatron üzemmód: A rendszer lehetőséget nyújt a + fűtőpatron üzemmódra. Ebben az üzemmódban a rendszer a HMV tartályt beállított hőmérsékletig fűti. A felhasználó beállíthatja a célhőmérsékletet és az időzítést. Például, ha este 20:00-kor 45 fokos melegvizet szeretnénk a fürdéshez, beállíthatjuk a rendszert, hogy a fűtőpatron célhőmérséklete 7:00-tól 18:00-ig 10 fok legyen, majd 18:00-tól 20:00-ig 45 fokra emelkedjen. Ha reggel is szükség van meleg vízre, akkor 7:00-ig ismét 10 fokra állítható. Így este 18:00-tól készít 45 fokos vizet, akkor is, ha nem volt elegendő napsütés. Ha volt napsütés és a víz már eléggé felmelegedett, akkor a fűtőpatron nem kapcsol be, ezáltal takarékoskodva az elekt

Az oldalt üzemelteti: Szélessáv Közhasznú Alapítvány